Wat is de Fluithof

De Fluithof is een veelzijdige dwarsfluitschool met een Zutphense, een Lochemse en een Arnhemse locatie. In Zutphen en Lochem werken wij nauw samen met de Muzehof en in Arnhem met het Kunstbedrijf.

Fluithof Zutphen maakt deel uit van het Muzecollectief www.muzecollectief.nl, een samenwerkingsverband van ongeveer 30 professionele muziekdocenten die allen in het gebouw van de Muzehof aan de Coehoornsingel lesgeven. Hierdoor zijn allerlei ensembles en samenspelprojecten eenvoudig te realiseren.

Zo zijn er naast verschillende voorspeelavonden een jaarlijks terugkerend winterconcert op een sfeervolle locatie in de omgeving, een ensembleconcert in de Buitensociëteit van de Hanzehof in het voorjaar en een familieconcert waarbij muzikale gezinnen en families optreden. De grote eindpresentatie in de Hanzehof, waaraan ook dans en theater meewerken is al jaren een begrip.

De docenten zijn Gerdien Romeijn en Remko van der Vegt (zie hieronder).

De Fluithof staat voor dwarsfluitles op maat: kinderen, jongeren en volwassenen krijgen les op een manier die aansluit bij hun wensen en behoeften. Zowel groepsles als individuele les zijn mogelijk.

Alle muziekstijlen komen aan bod, en er is veel ruimte voor samenspel op elk niveau.

Ons doel is elke leerling het plezier van muziekmaken te laten ervaren, in combinatie met het stap voor stap leren beheersen van het instrument. Noten leren lezen gaat spelenderwijs.
De docenten begeleiden zelf hun leerlingen op fluit en op piano. Ook worden meespeel-cd’s gebruikt.

Wij bieden onze leerlingen veel extra’s:
Zeer veel samenspelmogelijkheden. Meerdere malen per jaar gelegenheid om op te treden. Ieder jaar een Fluitdag met wisselend programma: bijvoorbeeld een masterclass, concert, samenspel etc.
Levering van bladmuziek. Fluitonderhoud en -reparaties. Advies bij koop of huur van een instrument. Het eerste jaar kunnen beginners (tot 18 jaar) gratis een dwarsfluit lenen.

 

Wie zijn wij

Wij, Gerdien Romeijn en Remko van der Vegt, geven al vele jaren met veel plezier fluitles aan kinderen en volwassenen en leiden verschillende fluitensembles en kamermuziekgroepen.

Ook als uitvoerend musicus zijn wij actief in diverse orkesten en kamermuziekensembles.
Daarnaast bouwt Remko historische fluiten en repareert en onderhoudt dwarsfluiten.
Gerdien organiseert voorstellingen en samenspelprojecten.

Onze passie voor muziek en voor de dwarsfluit willen we graag delen en doorgeven!

Vraag een gratis proefles aan